Tésztánk készítéséhez a Júlia malom DURUM lisztjét használjuk. Ezekhez a tésztákhoz nem használunk tojást, csak vizet. A gép a matricákon kipréseli a masszát, így a tészta főzés közben sem fő szét. Termékünk garantáltan tojásmentes!
Tésztánk készítéséhez a Júlia malom DURUM lisztjét használjuk. Ezekhez a tésztákhoz nem használunk tojást, csak vizet. A gép a matricákon kipréseli a masszát, így a tészta főzés közben sem fő szét. Termékünk garantáltan tojásmentes! A zécske tészta levesbetétként használható.
Tésztánk készítéséhez rétes lisztet használunk. 1 kg liszthez 8 tojást teszünk.
Erdélyi szalonna (Kattintással 25 dekánként emelhető a mennyiség) Erdélyből származó szalonnafélénk, mely a sertés hasi szalonnájából készül, hagyományosan fokhagymás fűszerezéssel és füstöléssel.
2000 óta biotermelő vagyok és fontos számomra a vegyszermentesség. A megtermelt tönkölybúzának minden részét felhasználom. Amikor meghántoljuk a tönkölyt, a házi malmunkban a búzából teljeskiőrlésű és félbarna lisztet készítünk, A félbarna liszt abban különbözik a teljeskiőrlésűtól, hogy egyszer átszitáljuk, így kevesebb a korpa benne. A finomliszt neve onnan ered, hogy az a legfinomabbra, legkisebb szemcséjűre őrölt lisztfajta. Finomliszt készítésekor a búzafeldolgozás során a búzaszemek belsejét használják csak fel, a külső héjat, vagyis a korpát leválasztják róla. Ennek köszönheti világos, majdnem teljesen fehér színét. A búzaszem többi részének hiánya miatt viszont a finomliszt elveszíti vitamin- és ásványianyag-tartalmának javát, melyet a csíra tárol, és a rosttartalmának nagyrésze is oda, amit a héj hordoz. A teljes kiőrlésű liszt ( a félbarna is) ezzel szemben a korpát és a csírát, illetve a magbelsőt is tartalmazza, emiatt sötétebb a színe Mivel a búza minden lényeges részét tartalmazza, magasabb az ásványianyag- és vitamintartalma is, különösen káliumból, kalciumból és magnéziumból tartalmaz sokat, de van benne E-vitamin és többféle B-vitamin is. Bár a teljes kiőrlésű és félbarna liszt kalóriatartalma közel azonos a fehér lisztével, de szénhidráttartalma alacsonyabb, rost- és fehérjetartalma viszont magasabb. Rostból is több van benne, mint a finomlisztben, és ez teszi igazán fogyókúrabaráttá. A rostok ugyanis olyan összetett szénhidrátok, amelyek lassítják az egyszerű szénhidrátok felszívódását, így nem dobják meg annyira a vércukorszintet, tehát lassabban éhezik meg a fogyasztásuk után az ember. A több rost azt is jelenti, hogy a teljes kiőrlésű pékáruk gyorsabban telítenek el. A rostok ugyanis a gyomorban a víz hatására megduzzadnak, így hamarabb érkezik el a jóllakottság-állapot. Fontos tudni, hogy a félbarna liszt, csakúgy, mint minden búzából készült termék, tartalmaz glutént, ezért gluténérzékenyek egyáltalán nem fogyaszthatják. Ettől függetlenül a félbarna liszt, bár szigorúan véve nem tartalmaz kevesebb kalóriát, mégis egészségesebb, és a diétához is sokkal inkább ajánlott, hiszen eltelít és energiával tölt fel, ráadásul vitamin- és ásványianyag-tartalma is magasabb.
Lucfenyőből készülő szörp. Légút tisztító hatása van, kiváló köhögés csillapító.
Tésztánk készítéséhez rétes lisztet használunk. 1 kg liszthez 8 tojást teszünk.
Füstölt csemege szalonna (Kattintással 20 dekánként emelhető a mennyiség) Az Alföld jól ismert pásztorétele a slambuc, melynek igazi zamatát a szalonna adja. Füstölt szalonnánk emellett mindenféle pörkölt, leves, egytálétel alapja is lehet, de kenyérrel falatozva is remek választás. Mint minden termékünket, ezt is hagyományos módon, bükkfával füstöljük.
Füstölt csülök (a darabszám kattintással emelhető) A húsvéti sonka „kistestvére” a füstölt csülök, a sertés combjának első része, melyet bükkfával füstölünk.