Mások ezeket rendelték

Darassa -TEJ 3,5 % -1 liter
Tej 3,5 % pasztőrözött, homogénezett tej Gyártó: Darassa Tej Kft Balmazújváros Mottójuk: „Egy csepp Hortobágy” A termékeik a családi vállalkozásban működtetett Darassa Tej Kft balmazújvárosi Tejfeldolgozó Üzemében készülnek, gondos odafigyeléssel, kézzel formázva, olyan tejből , amelyet a Hortobágy egyik legszebb részén legeltetett tehenek adnak, ezáltal a puszta összes ásványi anyagait tartalmazzák. A hagyományos állattartás része nyáron a legeltetés, télen pedig az egyedi takarmányozás. A tehenészetben figyelem, gondoskodás és szeretet veszi körül az állatokat, meghagyják nekik azt az életteret, amiben jól érzik magukat, nyugalomban, békességben telnek a napjaik. Mindez elősegíti, hogy a tejtermelés mennyiségben és minőségben is optimális legyen. Tejfeldolgozó üzemük az európai szabványoknak mindenben megfelelő, modern tejüzem, ahol kipróbált, családi receptek alapján gyártják a tartósítószer és adalékanyag nélküli, legfinomabb sajtokat és joghurtokat, tejtermékeket.

Félbarna tönkölybúza liszt
2000 óta biotermelő vagyok és fontos számomra a vegyszermentesség. A megtermelt tönkölybúzának minden részét felhasználom. Amikor meghántoljuk a tönkölyt, a házi malmunkban a búzából teljeskiőrlésű és félbarna lisztet készítünk, A félbarna liszt abban különbözik a teljeskiőrlésűtól, hogy egyszer átszitáljuk, így kevesebb a korpa benne. A finomliszt neve onnan ered, hogy az a legfinomabbra, legkisebb szemcséjűre őrölt lisztfajta. Finomliszt készítésekor a búzafeldolgozás során a búzaszemek belsejét használják csak fel, a külső héjat, vagyis a korpát leválasztják róla. Ennek köszönheti világos, majdnem teljesen fehér színét. A búzaszem többi részének hiánya miatt viszont a finomliszt elveszíti vitamin- és ásványianyag-tartalmának javát, melyet a csíra tárol, és a rosttartalmának nagyrésze is oda, amit a héj hordoz. A teljes kiőrlésű liszt ( a félbarna is) ezzel szemben a korpát és a csírát, illetve a magbelsőt is tartalmazza, emiatt sötétebb a színe Mivel a búza minden lényeges részét tartalmazza, magasabb az ásványianyag- és vitamintartalma is, különösen káliumból, kalciumból és magnéziumból tartalmaz sokat, de van benne E-vitamin és többféle B-vitamin is. Bár a teljes kiőrlésű és félbarna liszt kalóriatartalma közel azonos a fehér lisztével, de szénhidráttartalma alacsonyabb, rost- és fehérjetartalma viszont magasabb. Rostból is több van benne, mint a finomlisztben, és ez teszi igazán fogyókúrabaráttá. A rostok ugyanis olyan összetett szénhidrátok, amelyek lassítják az egyszerű szénhidrátok felszívódását, így nem dobják meg annyira a vércukorszintet, tehát lassabban éhezik meg a fogyasztásuk után az ember. A több rost azt is jelenti, hogy a teljes kiőrlésű pékáruk gyorsabban telítenek el. A rostok ugyanis a gyomorban a víz hatására megduzzadnak, így hamarabb érkezik el a jóllakottság-állapot. Fontos tudni, hogy a félbarna liszt, csakúgy, mint minden búzából készült termék, tartalmaz glutént, ezért gluténérzékenyek egyáltalán nem fogyaszthatják. Ettől függetlenül a félbarna liszt, bár szigorúan véve nem tartalmaz kevesebb kalóriát, mégis egészségesebb, és a diétához is sokkal inkább ajánlott, hiszen eltelít és energiával tölt fel, ráadásul vitamin- és ásványianyag-tartalma is magasabb.

Darassa -Réteges GyümölcsJoghurt -Áfonyás -175 gr
Áfonyás réteges gyümölcsjoghurt Teljes tejből , kizárólag joghurtkultúra hozzáadásával készült,élőflórás, homogénezett, savanyú tejkészítmény. Alsó rétegeinkben valódi gyümölcsdarabok vannak. A zamatos friss gyümölccsel jól harmonizál, kellően savanykás finom íz világot hordoz! Összetevők: pasztőrözött, homogénetett tej, áfonyás készítmény(20% (áfonya 55%), cukor, ivóvíz, sűritóanyag: pektin, aroma, tartósítóster: Kálium- szorbát, joghurt kultúra Gyártó: Darassa Tej Kft Balmazújváros Mottójuk: „Egy csepp Hortobágy” A termékeik a családi vállalkozásban működtetett Darassa Tej Kft balmazújvárosi Tejfeldolgozó Üzemében készülnek, gondos odafigyeléssel, olyan tejből , amelyet a Hortobágy egyik legszebb részén legeltetett tehenek adnak, ezáltal a puszta összes ásványi anyagait tartalmazzák. A hagyományos állattartás része nyáron a legeltetés, télen pedig az egyedi takarmányozás. A tehenészetben figyelem, gondoskodás és szeretet veszi körül az állatokat, meghagyják nekik azt az életteret, amiben jól érzik magukat, nyugalomban, békességben telnek a napjaik. Mindez elősegíti, hogy a tejtermelés mennyiségben és minőségben is optimális legyen. Tejfeldolgozó üzemük az európai szabványoknak mindenben megfelelő, modern tejüzem, ahol kipróbált, családi receptek alapján gyártják a tartósítószer és adalékanyag nélküli, legfinomabb sajtokat és joghurtokat, tejtermékeket. Átl.tápérték 100 g termékben: / lEnergia 373 kJ/ 89 kcal. Zsír: 2,9 g, ebből telített zsírsav 1,9 g; Szénhidrát 12,8 g ; fehérje 2,6 g; só 0,1 g